2010 Marcius 14. Caterpillar

 2010.03.15. 00:55

7.25kor kelunk, hogy reggelizzunk.  Tenger felol erkezo reggeli fuvallat frissit fel bennunket. Termeszetesen csak mi kezdunk reggelizni, mivel a tobbiek meg huzzak a lobort. Kesobb a Magnum Team csatlakozik hozzank. Tok vicces, hogyan valtozik a rantotta merete. Eleinte meg hatalmas az adag, mig az utolsokent erkezonek egy fogara sem volna eleg.

Balazs lezsirozza, hogy a lengyel Rallycamp csapat szereloje megnezze mi a palya az autonkkal. Mi okozza a felforrt vizet. Tovabba a valtot se volna rossz megnezetni, hiszen az alapjarat kb 2000-en forog, igy annyira nem poen bevinni a sivatagba. A szerelo, tok erdekes modon, pont ugyanugy ugrik fel es helyezkedik el a motorterben, mint ahogyan ezt mar 2 alkalommal megfigyelhettuk Calabriaban. Ez valami altalanos dolog, vagy csak Europa bizonyos reszein megy igy?? Elobb a valtot veszi kezelesbe. Az olajszint es minoseg rendben. Mi is igy gondoljuk, mivel indulas elott leellenoriztuk. Valami mas lehet a gond. Alek megis megoldja a gordiuszi csomot es az alapjarat ismet a megszokott 800-on duruzsol. Jon a radiator, a vizpumpa es a termosztat tuzetes vizsgalata. Megszagolja, megtapogatja, megizleli a hutovizet. A vizsgalat eredmenye a kovetkezo: a beteg radiatorat belul megette a rozsda, es valszeg ez tomeszeli el a csovekben a vizet. Ezert nem mukodik megfeleloen a huts-futes, es ezert tud felforrni a viz is. De hogy tuti legyen a diagnozis, kikapja a termosztatot, hiszen arra ugysem lesz szuksegunk a sivatagban. Balazs elbaktat a kozeli boltba, ahonnan 2 uveg borecettel ter vissza. Vizkooldonak idealis megoldas ugyanis! Ekozben Alek kitkaritja nagynyomasu vizzel a radiatort es beletolti az iment vett ecetet. Mar csak az olajbogyo hianyzik a salatahoz! :-)

11kor talalkozunk Attilaval (o a foszervezo), aki gyorsan vazolja a helyzetet. Nem annyira rozsas, mint vartuk, megis mindenki egyuttesen kiall amellett, hogy a vizumot meg kell probalni beszerezni. Armin, Attila es Balazs elindulnak tehat a varosba, hogy megkeressek az algir kovetseget. De! Es itt mindig valalmi ugy kezdodik, hogy DE! Meglatjuk a lengyelek Ivecojat, amint korbe korbe megy a parkoloban. Ezeket meg mi lelte?  Probalnak valamit? Esetleg valami gond van? Alek megallitja az autot,mikozben a tobbiek terrorelharitokat megszegyenito modon ejtenek tuszul bennunket es rangatnak be a vezetofulkebe. Mi rogton rajovunk mi zajlik itt, hiszen a levegoben zubrovka es vodka illata terjeng. Mar majdnem reszeg mindenki es kovetelik, hogy igyunk veluk. Mi felaldozzuk magunkat, hiszen martirok volnank, vagy mi!

Amikor megunjuk a korozest, Alek megindul kifele az Ivecoval. Ekkor kezdodik az igazi buli! Nehany lengyel kezbekaparintja a VHF radiokat (amiket persze nem vallottak be a hataron, hiszen tilos volna behozni!), ezert azokon keresztul adjak az  utasitasokat a sofornek, akinel szinten van radio. A tavolsag kb 2 meter. A vetel tokeletes. „Fulke hivja a toronyt. Fulke hivja a toronyt. Vetel. – Mondjad! – kerdezi Alek. Keressunk Caterpillarokat!” szol a parancs. Erdekes modon szinte minden utcaban van ezekbol a munkagepekbol par darab. Sot neha a hotelbol is megszolal az ottani VHF radio, hogy megtudja mi a palya a kocsiban.

Az Iveco bitang jol fel van szerelve mindennel: zuhanyzo, agy, konyha, huto (amiben kizarolag vodka es kenyer van!) A vezetofulke pedig  olyan, mint egy urhajo: GPS, CB, VHF, DVD, muholdas telefon, beepitett utesallo laptop, belulrol tavvezerelt keresofeny stb..

 

Minel tobb vodka fogy, a hangulat annal emelkedettebb. Enekelunk, tancolunk es amit elkepzeltek... Ha valaki megis rosszul volna, rogton megallunk kicsit levegozni. De hogy itt se legyunk tetlenek, ezert gyorsan megnezzuk a kozeli caterpillareket, amiket persze meg kell unnepelni! „Igyunk a markolora!

....par oraval kesobb.....

 

Utkozben, mindig mikozben elmegyunk par markolo mellett (ami mindig nagy oromet es boldogsagot hoz a Fulkebe) megerkezunk valahogy az algiri kovetsegre! Igaz,mi a konzulatust kerestuk. De sebaj! Ha mar itt vagyunk Balazske gyorsan lefenykepezi a kovetseg nevtablajat, mire 2 agressziv or pattan ki az ajto mogul. Minden jo ha vege jo, elmagyarazzak, hogy merre kell mennunk, hogy megtalaljuk a konzulatust. Odaerven elmentjuk a koordinatakat, es elindulunk vissza a hotelbe. Nem kerulhetjuk el az utbaeso „zuta koparkakat” (sarga markolokat), de a buli hangulata kisse ellaposodik a hatodik vodkas uveg utan.

Armin es Balazs megehezik, ezert kiugranak a partimobilbol es beternek egy helyi McTuneziaba. Ezek nagyon nemzetkoziek. Mi Latino es Kalifornia menuket kerunk. Meglepoen finom! Ezutan bepattanunk egy kamikaze taxiba, aki minden szabalyt megszegve vezet. Az hagyjan, hogy vegig jobbrol eloz, de minden korforgalomba rosszul hajt be, es folyamatosan a szembejovo savban halad. A hotelhez megis epsegben erkezunk kb 7 fele.

Kicsit meg bandazunk a TSR arcokkal es ejfel fele mar bekesen szundikalunk..

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gondwanateam.blog.hu/api/trackback/id/tr751840210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
skin by mikstudio
© tartalom: gondwanateam.hu
süti beállítások módosítása